wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Hier vind je informatie over de competitie
Gebruikersavatar
Red
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 Aug 2016, 07:35

wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor Red » 06 Nov 2017, 13:40

De invoering van de nieuwe plastic bal was niet zonder slag of stoot en elders op de wereld zijn verhitte discussies begonnen en zelfs nog gaande omtrent het spelen met deze ballen.
De eigenschappen en de kwaliteit van de nieuwe ballen zijn zeker aan het begin berucht geweest. Inmiddels lijkt het zo dat de kwaliteit duidelijk vooruit is gegaan en de eigenschappen nu konstanter zijn. Ook is de prijs van deze ballen verbetert, plus is de houdbaarheid van die ballen genormaliseerd.
In Nederland is de nieuwe bal tot in de nederingen van de regios ingevoert, in tegenstelling met andere landen waar je op bepaalde niveaus nog met de oude bal mocht spelen. Wat dan wel werd toegestaan is het gebruiken van bepaalde plastic trainingsballen als wedstrijdballen bij competities en toernooien op regio-niveau. Dit was zeker geen slecht idee vanwege de prijzen en de nogal ondermaatse kwaliteit en houdbaarheid van de nieuwe ballen. Inmiddels zijn wij een jaartje of twee verder en is de ontwikkeling van de ballen vooruit gegaan, de kwaliteit en houdbaarheid is verbetert en het verschil in het gebruik tussen een wedstrijdbal met 3 sterren en een trainingsbal is voelbaar, of zelfs duidelijk anders.
Vervolgens heb ik navraag gedaan of de lijst van toegestane ballen geevalueerd zal kunnen of misschien helemaal van de kaart mag. Helaas kreeg ik geen goed antwoord en ook op navraag kreeg ik alleen uitleg over het reden van de lijst op zich en dat deze door experts is beoordeeld en dat hierdoor geen twijfels bestaan aan de juistheid van de lijst. Dat de Xiom Elite Training 40+ dan niet op de lijst is terwijl de Donic Coach of de Butterfly Master Quality G40+ er wel op staan laat ik dan maar aan de 'experts' over.

Al met al kom ik goed met de nieuwe ittf-wedstrijdballen overweg. Waar ik vandaan ben is het gebruiken van trainingsballen voor competite een no-go, en gezien het verschil van bv. de Donic Coach met een DHS D40+ ben ik van mening dat de lijst minimaal aan een herbeoordeling toe is, zo niet helemaal geschrapt mag worden.
Misschien kan dan ook eindelijk een strikte ban op het serveren uit de hand en het gebruiken van lang verlopen rubbers in de regios worden doorgezet.

Hoe zien jullie dat?
Fl ügelstutzer
Seizoen 1/2019 2de klasse nttb-west
Wedstrijd Palio WAY-003 Yinhe Mars II Yinhe /Milky Way 955
Training 1 Palio T3 Palio CJ8000 Friendship 755 Mystery III
Training 2 Palio TCT Palio CJ8000 Yinhe/Milky Way 955

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 06 Nov 2017, 14:27

Het opgooien is al strikt of misschien beter helder vastgel;egd maar er wordt soms gesmokkeld met de uitleg.
In de regels is sprake van een een opgooihoogte. Dat is wat anders dan de valhoogte tot het batje,
Dus hand wat hoger houden en dan de bal laten vallen of heel laag opgooien vanaf de hand waarmee opgegooid wordt wordt vaak gedaan maar is niet reglementair en maakt de serve al een fout serve voor de bal is geraakt,.
Dat lijkt me helder genoeg. Regel is volgens mij wel dat er eerst een of twee keer gewaarschuwd moet worden door de scheids voor het echt als foute serve telt.
Dat moet de scheidsrechter natuurlijk doen maar als speler kun je de scheids er wel op wijzen beter te letten op de opgooihoogte als die volgens jou te laag is, Eventueel wat nadruk leggen op het woord opgooihoogte en onderscheidt opgooihoogte en valhoogte maken.
Het oudste rubber waar ik tegen speelde was een sriver van plm twintig jaar oud. Sommigen hebben daar problemen mee maar het is volgens mij geen bijzonder voordeel tov lange noppen of anti's.
Ik zou zo,n regel dus wat flauw vinden en ook een gedoe om dat te controlleren.
Een echte opgooi vindt ik beter voor het spel ook naar publiek roe.
De bal zichtbaar voor iedereen in het spel brengen en dan spelen en niet al met de opgooi proberen daar voordeel uit te halen.
Uitzondering een extra hoge opgooi. wat een voordeel kan zijn maar wat ook niet al te makkelijk is.

carlo
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: 21 Okt 2017, 14:15

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor carlo » 06 Nov 2017, 18:56

er zou wel een regel moeten zijn ivm leeftijd rubber. ken twee spelers waarvan de rubber alle eigenschappen verloren zijn, je ziet ze blinken als een spiegel. al het effect dat ik zet met opslag heeft geen invloed meer op hun rubber spelen gewoon recht terug zonder de bal maar afwijkt van richting en krijg mijn vuiligheid van eigen opslag gewoon terug. als ze het houtje op tafel leggen zie je gewoon de muur erachter in weerspiegelen.

dat competetie moet gespeeld worden met officiële ballen is normaal. er is duidelijk een verschil tussen de ballen. en de enkele ploegen die er thuis mee blijven spelen halen er toch een voordeel mee uit. sinds nieuwe ballen meerdere spelers van rubber weten veranderen omdat ze het gevoel kwijt zijn. ze reageren anders

CSBV
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 01 Mei 2016, 06:55

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor CSBV » 06 Nov 2017, 19:56

zonder officiële (lees onafhankelijke) scheidsrechter bij regionale wedstrijden ga je dit nooit ingevoerd krijgen. en die komen er niet, dus is de hele kwestie niet aan de orde.

als je met verlopen rubbers bedoelt dat ze niet meer op de LARC voorkomen, dan vind ik dat ook onzin. alleen omdat de producent niet meer wil betalen voor goedkeuring mag de amateur er niet meer mee spelen?! minimaal 90% van de profs speelt met materiaal wat eigenlijk illegaal is en dat wordt toegestaan omdat ze het niet kunnen (of willen) detecteren, en dan zouden de amateurs naar de letter van de wet moeten spelen?
komt ook nog bij dat een groot deel van de spelers niet eens van het bestaan van de lijst af weet en dus mogelijk zonder het te weten met rubbers speelt die niet toegestaan zijn.
bedoel je de ouderdom van het rubber zelf, dan vraag ik me af hoe je dat wilt controleren. en waar leg je de grens. zoals mank al zegt zijn 10 jaar oude noppen of anti nauwelijks anders dan toen ze uit de verpakking gehaald werden.

ballen zijn wel wat beter, maar nog steeds niet in de buurt van de kwaliteit van de celluloid ballen. raak maar eens een bal met de rand van je bat en zeker de helft is stuk. laatst een 8-kamp gespeeld met *** wedstrijdballen waar er toch zeker 10 gesneuveld zijn.
ben het er wel mee eens dat enkele trainingsballen van de lijst van de nttb af mogen. die zijn echt niet goed genoeg.

CSBV custom all wood Yinhe Big Dipper 38° max Reactor Ckylin max
Stiga Offensive Wood Kjell Johansson C40 Palio AK47Red max Palio AK47Red max
MDP custom all wood Sanwei Target Provincial 39° 2.2 Sanwei Target Provincial 39° 2.2
ELO : 1359

Gebruikersavatar
benxx
Silver Member
Silver Member
Berichten: 518
Lid geworden op: 26 Nov 2012, 00:16

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor benxx » 07 Nov 2017, 09:49

er zou wel een regel moeten zijn ivm leeftijd rubber. ken twee spelers waarvan de rubber alle eigenschappen verloren zijn, je ziet ze blinken als een spiegel. al het effect dat ik zet met opslag heeft geen invloed meer op hun rubber spelen gewoon recht terug zonder de bal maar afwijkt van richting en krijg mijn vuiligheid van eigen opslag gewoon terug. als ze het houtje op tafel leggen zie je gewoon de muur erachter in weerspiegelen.
Ik heb hier ook nog een Neubauer Bison liggen waar ik wel eens mee speel. Staat op de LARC en komt uit de verpakking zoals jij dat rubber beschrijft. Gewoon een gladde anti dus.
Meppers 1, 2e klasse zuid-west

Weapon of choice:

Nimatsu Tsunami Combi Attack
BH Troublemaker OX
FH Nittaku Fastarc-G1 1,8mm


Testvehikel:

Nimatsu Tsunami Combi Attack
BH Strahlkraft OX
FH Spinlord Marder II 1,5mm


ELO 15-04 1452

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 07 Nov 2017, 14:18

Ln en anti spelers of spelers met antieke rubbertjes spelen volgens mij vaak op hoger niveau dan waar ze eigenlijk yhuis horen,
Dat is niet denigrerend bedoeld want ligt niet aan die spelers zelf of hun materiaal maar aan de tegenstanders,
Het is een zelfde soort voordeel als linkshandig tov rechtshandig,
.Rechtshandige spelers zijn daarmee minder ervaren en getraind tov linkshandige spelers dan andersom.
Veel speles trainen niet of zelden tegen lange noppen, anti,s of glad geworden rubbers terwijl die spelers zelf heel vaak tegen backside spelers spelen.
Het verschil in niveau werkt alleen veel sterker uit ten voordeel van de materiaal speler dan bij linkshandig rechtshandig omdat de rubbers per kant verschillen.
Backside spelers die wel vaak tegen dit soort materiaal spelen weten de nadelen van die rubbers tov backside veel beter in eigen voordeel om te zetten. Dat is gewoon training en hoort volgens mij bij de sport. Naarmate je dat beter leert komen de benodigde techniek en taktiek bij elkaar en wordt het ook leuker om tegen materiaalspelers te spelen.
Het is alleen wat meer denksport maar dat doe je tijdens de trainingen met materiaalspelers vanzelf.
Dan wordt het ervaring en gaat het spelen tegen materiaal ook meer vanzelf.
Speel je bij een club waar iedereen met backside speelt (wat vooral bij de jeugd vaak zo is omdat noppen dan vaak afgeraden worden) dan ligt daar volgens mij dus het probleem.
In China worden dan een of twee spelers desnoods gedwongen getraind om met materiaal te spelen.
Dat gaat me te ver maar afraden zie ik ook niet van in waarom dat zou moeten. Vindt ik zelfs ook wat hetzelfde eigenlijk.
Als een jeugdspeler het advies van een trainer niet opvolgt en wel met ln gaat spelen welk effect heeft dat dan bijvoorbeeld op de trainer en de begeleiding en de speler ?
Die loopt het risico al uit de groep te liggen. Ik adviseerde spelers als trainer ook op materiaalkeus en zorgde dat er wat variatie in de groep zat door gewoon gebruik te maken van wat spelers zelf leuk vinden.
Dan zijn er altijd wel een of twee die met ln verdedigen helemaal te gek vinden en of iemand die met korte noppen spelen leuk vindt.
Dan is het klaar toch ? Dan heb je varriatie in de groep, spelers die al ervaring opdoen tegen materiaal tijdens de trainingen en iedereen heeft lol. Wil iemand later wisselen dan begeleidt je gewoon weer.
Baxkside spelers konden goed trainen op openen op backspin, de extra tijd door de vertragingen zijn goed te benutten om te leren omlopen. Ik zie alleen maar voordelen. Tafeltennis lijkt dan soms alleen wat meer een denksport maar om een hoog niveau te halen hoort dat er ook bij en niemand heeft toch iets op schaken tegen ?
Je moet alleen wel de kans krijgen er tegen te trainen. Anders is het een koude douche als je zonder training en ervaring opeens tegen een ln speler of anti specialist staat. Die is dan niet beter door zijn materiaal maar dege die gedoucht wordt is er niet op voorbereidt.
Trainers en ervaren spelers die twee kanten backside min of meer dwingend adviseren aan jeugdspelers werken dat in de hand.
Het maakt de hele trainingsgroep en daarmee de trainingen eenzijdig .

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 07 Nov 2017, 14:36

In praktijk begon ik vanaf plm derde klas jeugd spelers wat bewust te maken van de verschillende speltypen die met materiaal samenhangen. Wat goedkope voorbeeld batjes erbij (van mezelf of de club) en dan bij vrijspelen later ook gelegenheid geven daar mee te experimenteren en eventueel wat te begeleiden. Binnen de kortste keren had ik zo zonder dwang een gevarieerde groep spelers en dan ligt de lat ook wat hoger in de groep en tijdens trainingswedstrijden.
Het algemene niveau kwam dit volgens mij alleen maar ten goede door gemiddeld snellere progressie dankzij de spelvariatie die er gratis bij komt.
Sommige spelrs haken dan misschien af (mij niet opgevallen) door de wat hogere moeilijkheidsgraad maar wat gebeurt er als ze niet al afhaken bij de jeugd en dan bij de senioren komen te spelen ?

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 07 Nov 2017, 17:31

De moeilijkheidsfaktor is vooral ook het verschil tussen de twee batkanten.
Dat vergt denk ik mentaal meer van de tegenstander dan van de speler die met twee verschillende kanten speelt
Dat is wel iets waar ik ook wel last van hield als ik wat vermoeid was of werd tijdens een wedstrijd, Ook toen ik er op zich goed tegen had leren spelen.
De zwaardere mentale belasting door het steeds goed op moeten letten gaf me dan later in een wedstrijd problemen die ik in een eerste game niet of minder had.
Ervaring opdoen vermindert dat ook wel maar je moet er met de kop toch wel bij blijven. vooral als spelers ook nog gaan wisselen en het batje opeens omkeren,

Waarom moet een toplaag trouwens perse noppen hebben ?
Iemand kwam ooit, iets van zeventig jaar geleden, op het idee een noppentoplaag om te keren. met de rug (back) kant (side) naar buiten, Sindsdien is er backside rubber, Rugkant buiten.
Dan lijkt het me vanzelfsprekend dat een toplaag zonder noppen ook zou moeten mogen als een soort synthese tussen noppen naar buten en noppen naar binnen of is in zeventig jaar nog niemand op dat idee gekomen ?
Hoe dat speelt weet niemand want ze worden niet gemaakt omdat het spelen ermee verboden is binnen Ittf verband.
Zonder dure noppenmal zouden dergelijke rubbers mogelijk een stuk goedkoper zijn en zelfs vrij makkelijk te maken.
In de volksmond zouden zulke rubbers pingpongcondoom genoemd kunnen worden.
De ittf voorzitter vindt het daarom misschien niet een goed idee dat er mee gespeeld wordt.

Gebruikersavatar
benxx
Silver Member
Silver Member
Berichten: 518
Lid geworden op: 26 Nov 2012, 00:16

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor benxx » 07 Nov 2017, 19:56

Dat van die variatie klopt uitstekend. Ik ben bij de club erg geliefd om tegen te spelen omdat ik de enige materiaalspeler ben die op een fatsoenlijk niveau speelt en meer doet dan alleen maar tegenhouden. Iedereen wil graag oefenen en ik heb al vaak mensen horen zeggen dat spelen tegen mij ze enorm helpt als ze in de competitie tegen LN moeten spelen.
Meppers 1, 2e klasse zuid-west

Weapon of choice:

Nimatsu Tsunami Combi Attack
BH Troublemaker OX
FH Nittaku Fastarc-G1 1,8mm


Testvehikel:

Nimatsu Tsunami Combi Attack
BH Strahlkraft OX
FH Spinlord Marder II 1,5mm


ELO 15-04 1452

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 08 Nov 2017, 06:43

Of achter elkaar een kwartiertje topspin op kap en blokballen spelen afwisselend met fh en bh.
Mijn bh topspin opening kon ik zo goed trainen en verbeteren zonder dat we echt trainden met een trainer.
Ook zonder balemmer training dus.
Was " nodig" omdat ik met omlopen minder snel was later na twaalf jaar niet spelen.
Door spelen tot ik wat een lamme arm kreeg.
Dan ontstaat er technisch meer trainingsrendement doordat de vermoeidheid er bij komt.
De vermoeidheid slijpt ahw de techniek bij die vloeiender en energie efficienter wordt om - onbewust - energie te sparen.
Het spelen tegen verdedigers met lange noppen fungeerde zo als balemmer training voor het nog op oudere leeftijd kunnen verbeteren van vooral mijn bh. :) .
De ander hoefe ook niet ballen uit een emmer toe te spelen maar kon tegelijk ook spelen en dus trainen.
Laatste keer dat ik aan een training meedeed met een trainer is plm dertig jaar geleden.

Gebruikersavatar
Red
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 Aug 2016, 07:35

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor Red » 08 Nov 2017, 12:49

Tegenstanders met 'antieke' rubbers vergen inderdaad wat tijd, flexibiliteit en zenuwen. Ik vind dat op zich ook niet erg, eveneens heb ik moeite met spelers die korte noppen zonder spons gebruiken terwijl ik met spelers die een anti of een nop gebruiken over het algemeen goed terecht weet te komen. Dat geldt ook voor het soort gladde nop die je nogal eens tegenkomt terwijl de rubbers al decennialang in de ban zijn gelegt. En toch vraag ik mij hier af of ik dat dan door de vingers moet zien; ik denk van niet. Of iemand nu een legale nop zodanig verandert dat deze spekglad is en/of de nopjes zelf niet meer volgens de regelgeving zijn in afstand en/of lengte, of dat hij/zij een verbannen nop gebruikt die al die eigenschappen vanuit de verpakking heeft is zo'n beetje hetzelfde. Er is tegenwoordig geen manier om legaal een gladde nop te gaan gebruiken.
Op de andere hand heb ik twijfels of het gebruiken van booster onder inachtneming van de andere regels mbt. VOC-limiet nu wel of niet erg is. Weliswaar veranderen de eigenschappen van de rubber, maar het is niet zo dat je opeens heel anders met die rubber moet gaan spelen. Bovendien zijn er rubbers te koop die al voorzien zijn van de 'verbeteringen' vanuit de verpakking of die door middel van het productieprocess al meer spin en catapult-effect hebben dan de klassieke rubbers. Laat staan dat er nog steeds spelers zijn, ook op landelijk of eredivisie-niveau, die een uurtje voor een wedstrijd de rubbers met VOC-houdende lijm opnieuw gaan plakken (het is mij niet bekend of dit ook bij nttb-wedstrijden of op nttb-toernooien gebeurt). Het is niet uit te leggen waarom je als gebruiker niet mag doen wat er in de fabriek wel mag worden gedaan.
Niet begrijpelijk is ook als er rubbers zijn die opnieuw met een lichte verandering aan de afdruk op de ittf-lijst staan (lees: nu met ittf-fabricatienummer), waarom je de oude rubber zonder nummer dan niet meer zou mogen gebruiken. Dat is vanaf 2018 voor bijna alle oude DHS-rubbers het geval. En de lijst van het ittf is niet helemaal zonder foutjes, ik denk hierbij aan de Friendship 755 waar het foto op de lijst een verouderde versie toont die niet overeenkomt met de versie die je kunt kopen.

Maar eigenlijk is een heleboel van de onzekerheiden en oneerlijkheiden bij het materiaal onnodig. De ban op de gladde nop mag net zo in de prullenbak als het verbod op het gebruiken van chemische middelen (lees: zowel het boosten toestaan als ook het schoonmaken met wasbenzine, azijn, alcohol of zonnebloemolie etc). Dan kan je immers fatsoenlijk oefenen om daartegen te spelen en is diegene met de booster, de gladde nop of met die stokoude Sriver uit de jaren 90 zijn voordeel kwijt.
Fl ügelstutzer
Seizoen 1/2019 2de klasse nttb-west
Wedstrijd Palio WAY-003 Yinhe Mars II Yinhe /Milky Way 955
Training 1 Palio T3 Palio CJ8000 Friendship 755 Mystery III
Training 2 Palio TCT Palio CJ8000 Yinhe/Milky Way 955

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 08 Nov 2017, 14:52

Korte nopjes met dunne spons werd wel veel gebruikt waar ik eerder speelde.
Zelf speelde ik er zelfs een tijd mee op bh.
Om daar effectief mee te leren spelen in wedstrijden tegen backside spelers was ervaring ook nodig.
Spelen van wedstrijden dus want dat is nu de ervaring achteraf . Zonder dar ik me er verder veel van herinner heeft het mijn tafeltennis intuitie helpen ontwikkelen. Tegen lange noppen is dat ook al wat een voordeel.
Taktisch ben je dan relatief gewoon beter na een tijdje als een backside speler de ervaring van het spelen tegen korte noppen andersom nog mist.
Het is deel van de sport dat je ook zelf in de hand hebt die ervaring wel mee te krijgen.
Zo kun je ook denken ipv het op regelgeving te gooien.

Het is toch niet oneerlijk dat de een wel veelzijdig ervaring opbouwt met trainingswedstrijden en de ander minder ? Naarmate je veelzijdiger wordt kun je ook beter anticiperen als iemand opeens met weer iets anders aankomt.
Een nopenspeler zou anders geen trainingswedstrijden tegen backside spelers mogen spelen om niet een relatieve voordsprong op te bouwen zodat de ander geen handicap heeft.
Taktisch spel hoort bij spelsport . Toen ik een tijdje met penhouder speelde had ik ook relatief betere wedstrijd resultaten. In china hadden ze me denk ik uitgelachen. Niet eens vanwege mijn penhoudertechniek oid want dat is ook voor chinese begrippen best redelijk te noemen maar gebrek aan ervaring met penhouder.
Zowel zelf er tegen spelend als er mee spelend. Chinezen kennen de finesses veel beter.

Kompetitie waren mijn tegenstanders taktisch relatief in het nadeel en dat kan frustrerend zijn door het ontregelende effect wat dat verschil heeft op de minder ervaren en taktisch dus mindere speler. Het is anders dan gewoon en voor mij was dat al minder na plm vijftig kompetitiewedstrijden tegen shakehand spelers. Won ik dan lag het ook vaak aan mij omdat ik penhouder speelde alsof het oneerlijk is. Het wordt niet gezegd maar er wordt bij verlies ahw gedaan of zo,n wedstrijd ahw niet telt. Andersom heb ik die neiging zelf ook wel.
Het is dan een soort wedstrijd in een wedstrijd nog. Meerderheid tegen een minderheid of enjkele speler die afwijkt maar de wedstrijd telt wel gewoon voor wat dat waard is.
Ik relativeer dergelijke overwinningen dan wat en als de ander dat ook doet is er geen probleem. Die kan gaan trainen tegen penhouderspelers of niet en heeft in ieder geval al één wedstrijd als ervaring ongeacht de uitslag.

Was dat een probleem en zou penhouder in de Nederlandse competitie dan verboden moeten worden vanwege het (relatieve) taktisch onbenul van spelers als ze tegen mij speelden ? In het land der blinden is eenoog soms even koning (al speelde ik maar plm vijfitig procent dit was anders lager uitgevallen)
Dan zou de Nttb een wilde bond moeten worden net als de bedrijfsbonden of er zouden aparte bat regels voor de afdelingen moeten komen of de jeugd ?.

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 09 Nov 2017, 10:28

Er is natuurlijk niks mis mee om voor andere regels te zijn maar die larc lijst lokt volgens mij korruptie uit.
Fabrikanten die nationale bonden of de fifa sponsoren kunnen lobbyen bij nationale bonden en zo ook onder fifa bestuursleden voor hun commerciele belangen,
Zo zijn de chinezen een paar keer benadeeld volgens mij met politieke spelletjes en dat werkt dan uiteindelijk niet voor maar tegen de sport.
Sindsdien is het in china deel van de tt-filosofie om een grotere varieteit aan spelers op te leiden. Mochten de regels weer eens veranderd worden dan hebben ze altijd wel spelers die daar baat bij hebben en dan snel door kunnen stromen naar het nationale team en daarmee de wereldtop. Door schade en schande wijs geworden is zo hun hegemonie uiteindelijk alleen maar versterkt denk ik.
Volgens mij kan die Larc lijst dus beter afgeschaft worden. Alleen wat basis regels als voor frames zou voldoende moeten zijn en zo weing mogelijk of helemaal niet zelfs.
Ik ken ook geen enkele sport waarbij iets vergelijkbaars bestaat. Het geeft een verknoping tussen bonden, Ittf,bestuursleden ,bestuur , sponsors en uiteindelijk ook spelers die de sport volgens mij niet ten goede komt . Stel je voor dat er een Larc lijst voor voetbalschoenen of tennisrackets zou zijn ?
Wat zou dat bijvoorbeeld doen met de prijzen die dan betaald moeten worden voor een paar goedgekeurde schoenen ?

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 09 Nov 2017, 12:12

Hoe werkt het bij dit soort dingen democratisch eigenlijk. Ik ben vroeger wel bij afdelingsvergaderingen geweest om mijn verenging te vertegenwoordigen maar wat is een afdeling ? Een tussenbond ?
Verenigingen zijn toch direkt aangesloten bij de Nttb ? Via je vereniging zou je vereniging bondszaken of ittf zaken dus ook direkt bij de bond aan moeten kunnen dagen. Daarvoor zou je dan iemand uit de ledenraad aan moeten wijzen als ook vaak gebeurd voor afdelingszaken.
Doe kan dan binnen de bond de vereniging vertegenwoordigen op een bondsvergadering met het dagelijks bestuur van de bond of heb ik er nu niks van begrepen ?

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 10 Nov 2017, 04:02

Ik speel al lang geen Nttb meer en dus ook niet in Ittf verband, Ik kijk daarom wat meer als buitenstaander naar dit soort zaken.
Kan me voorstellen dat mijn berichten daardoor soms als wat arrogant lezen maar ik ben in veel opzichten dus echt een buitenstaander al is dat ook jarenlang (en veel langer) anders geweest .

CSBV
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 01 Mei 2016, 06:55

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor CSBV » 10 Nov 2017, 18:05

geen problemen mee hoor.
komt bij dat de nodige dingen die in NTTB of ITTF verband geregeld zijn ook best vreemd zijn.
al hebben andere sportbonden er ook wel een handje van.

CSBV custom all wood Yinhe Big Dipper 38° max Reactor Ckylin max
Stiga Offensive Wood Kjell Johansson C40 Palio AK47Red max Palio AK47Red max
MDP custom all wood Sanwei Target Provincial 39° 2.2 Sanwei Target Provincial 39° 2.2
ELO : 1359

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 11 Nov 2017, 02:19

Hockey zal de stick ook wel aan regels gebonden zijn net als bij frames en de snaar bij tennis rackets ook maar
bij tt-rubbers heb je een ITTF lijst met rubbernamen incl merk en fabrikanten.
Volgens mij is dat wel echt uniek voor tafeltennis en vragen om belangenverstrengeling.
Gbtb heb je met die lijst niks te maken. Ik had wat dat betreft ook zelf rubbertjes kunnen maken :) .
Je moet gewoon zien dat je de bal even vaak of een keer vaker goed over het net speelt als de ander.
Zo simpel kan het zijn met eventueel nog wat algemene batregels.

Draaien van het batje tijdens de rallye is nog wel iets wat op zich staat. Dat is een gewone spelregel.
Dat uit het spel halen zou ik wel voor zijn denk ik. Reden is de extra concentratie die het vereist waardoor het concentratievermogen van de tegenstander (nog) meer belast wordt dan het eigen vermogen.
Bij mij tenminste werkt dat een soort algehele concentratiemoeheid in de hand.
Ik zou dan als simpele speler die dat niet doet onder het spelen moeten mogen praten of gekke bekken trekken
om de ander ook af te mogen leiden. Anders is het niet eerlijk :)

CSBV
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 01 Mei 2016, 06:55

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor CSBV » 11 Nov 2017, 09:53

ik denk niet eens dat het vragen om belangenverstrengeling is, die is er gewoon
de ittf is voor een groot deel afhankelijk van de producenten voor inkomsten, waardoor ze soms ook wat terug moeten doen, bijvoorbeeld die belachelijke redenering achter de plastic ballen. een van de redenen was celluloid tekort en toen konden er niet genoeg plastic ballen gemaakt worden vanwege materiaaltekort :S

snap de lijst nog wel een beetje, maar vooral de jaarlijkse betaling om een rubber op de lijst te houden is gewoon het grote probleem. dat een producent voor de keuring moet betalen is prima, maar ze keuren al die rubbers echt niet elk jaar
verder is het idoot dat de rubbers op een lijst moeten staan en dat van het frame alleen het blad aan een paar regeltjes gebonden is. min 85% hout en zonder holle plekken. wat je met het handvat doet maakt geen biet uit, mag hol zijn, gevuld met metaal, van plastic, wat je maar wilt.

met de huidige rubbers maak je het voor verdedigers wel veel lastiger als zij hun batje niet meer mogen draaien. ben daar zelf niet zo'n voorstander van. vind die diversiteit wel goed. al is zo af en toe een toernooitje standaardbat spelen ook wel erg leuk is.
gekke bekken trekken mag ook wel, doen er genoeg onbewust :P
praten tijdens de rally mag nu idd niet

CSBV custom all wood Yinhe Big Dipper 38° max Reactor Ckylin max
Stiga Offensive Wood Kjell Johansson C40 Palio AK47Red max Palio AK47Red max
MDP custom all wood Sanwei Target Provincial 39° 2.2 Sanwei Target Provincial 39° 2.2
ELO : 1359

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor mank » 11 Nov 2017, 11:14

Met erom vragen bedoelde ik meer "vragen om meer"...
Dat komt vooral door het gegeven dat nationale bonden ook al commercieel verstrengeld zijn met dezelfde fabrikant - en merknamen en Ittf leden ook met de bond die ze afvaardigt. of als ze gekozen worden door de bonden en dan zelfstandiger kunnen meestemmen bij ittf beslissingen wel persoonlijk omkoopbaar.

Zonder larc Lijst valt er dan minder om te kopen en met is vragen om meer. Elk corruptievrij systeem is denk ik ondenkbaar maar de invloed ervan, voordelen die het oplevert (en daarmee de belangen en aantrekkelijkheid ) en effecten kan wel allemaal meer of minder (sterk) zijn. De corruptie die er is (als je daarvan uitgaat) wordt dan ahw onschuldiger.

Zo vindt ik het gedoe met de ballen ook al onschuldiger omdat uiteindelijk alle spelers altijd met de zelfde bal spelen.
Anders zou je twee ballen per tafel moeten gebruiken. Per tafel kunnen er natuurlijk wel verschillende ballen zijn.
Bal, tafel netje , zaal, licht is principieel anders dan het batje.
Tafeltennis geschiedenis is dan ook vol van persoonlijke uitvindingen van spelers die een ander batje maakten dan anderen hadden en daar voordeel van hadden maar is dat erg ?
De eerste speler die op het idee kwam een rubberbetaalmatje (uit een winkel) op een plankje e plakken ipv schuurpapier,
Vandaar leidde dat tot de huidige rubbers omdat die speler dat matje als rubbertje mocht gebruiken. Er was nog geen Larc lijst met schuurpapier soorten, merken en namen. Ook het snellijmen was geen verbod op. Nu wordt dit soort vindingrijkheid door een Larc lijst al ontmoedigt en wordt de vindingrijkheid bij de merken ook sterk beperkt doordat de regels alles heel eng bepalen. Zonder regels voor het batje (of alleen dat er geen batterijen in mogen zitten :) is ook niets toegestaan.
Niks verboden en niks toegestaan. Dan worden mensen vindingrijk omdat er vrijheid is.. Dat soort vrijheid kwam het eerste tt rubbertje uit voort. Niemand had er nog aan gedacht om te verbieden of toe te staan rubber ipv schuurpapier op een plankje te plakken. Dan ziet iemand die tafeltennist een rubermatje en zo ontstaat het idee.
De regels voor noppenlengtes, hoe kort de noppen mogen zijn. aspect ratio. Dat is idioterie toch ?
Ook omdat het rubberregels zijn per kant apart.
Een regel die bepaald dat als op een batkant rubber met noppen zit op de andere kant dan geen nopjes mogen zitten (of beperkte lengte)
vind ik ook zinvoller dan per frame of rubber. Dat is een batregel net als de zwart rood regel.
Hiermee kan het spel ook al bijgestuurd worden als dat nodig is om de verschillen per kant eventueel wat te verminderen. .
Voor twee kanten backside spelers zou dit dan ook kunnen gelden. De kant zonder noppen (of beperkte lengte) kan dan minder
effect mee gegeven worden. Hierdor ontstaat mogelijk een veelzijdiger meer taktisch spel ook tussen nu backside spelers.
Twee kanten hetzelde rubber is in feite ook wat saai toch ?

CSBV
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 01 Mei 2016, 06:55

Re: wedstrijdballen regiocompetitie en toernooien volgens nttb

Berichtdoor CSBV » 11 Nov 2017, 17:57

teveel regels verstikken, wat het ook betreft.
precies wat je zegt, sommige spelers hebben de moeite genomen iets nieuws te bedenken en hadden wat voordeel. vind het prima zelfs, want die pioniers zorgden er wel voor dat de sport vooruit kwam.

regels rond zogenaamd materiaal zijn inderdaad idioot.
het lijkt erop dat er alles aan gedaan wordt om het die spelers zo moeilijk mogelijk te maken. 2-kleuren, aspect ratio, verbod op frictieloze noppen. gevolg is eenheidsworst. ben tegenwoordig zelf ook zo'n eenheidsworst speler, maar mag graag tegen noppen en anti spelen.

wat je idee voor backside spelers betreft, zal het dan idd veelzijdiger en meer tactisch worden, in ieder geval op amateurniveau. bij de profs gaan ze dan mogelijk allemaal het spel van een ouderwetse penhouder spelen, al dan niet met de penhoudergrip. overal omheen lopen en de forehand in stelling brengen.

CSBV custom all wood Yinhe Big Dipper 38° max Reactor Ckylin max
Stiga Offensive Wood Kjell Johansson C40 Palio AK47Red max Palio AK47Red max
MDP custom all wood Sanwei Target Provincial 39° 2.2 Sanwei Target Provincial 39° 2.2
ELO : 1359