vraag / meningen gevraagd

Hier kun je informatie vinden of vragen over frames.
TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 20 Nov 2018, 16:43

Beste allemaal,

hoewel ik een broekie ben in deze wereld, ben ik al mijn 3de frame toe binnenkort... why?

Ik heb eerst met een standaard samengesteld batje gespeeld (Donic Waldner 700 https://www.megaspin.net/store/default. ... wald-s-700 ). Waarom? Iedereen raadde het aan, begin met een standaard batje... maar al gauw merkte ik dat ik door mijn beperkte backhand iets anders moest doen op backhand (of backhand natuurlijk blijven trainen om die beperking eruit te halen, maar als je veel zelfkennis hebt, dan moet je knopen durven doorhakken.

1 keer op een avond met defensief blad gespeeld met noppen op backhand en ik was verkocht...

Dus zelf een nieuw frame en rubbers besteld... helaas kreeg ik iets totaal anders thuis gestuurd (een voorbeplakt frame (friendship a3) met op beide zijdes YASAKA NEW ERA) ... mijn frame bestelde ik opnieuw want de rubbers kwamen wel aan.
Het frame werd een Yinhe Y-13, enigzins aanvallend, maar wel op 1 zijde 0X Cloud & Fog III en andere zijde een Reactor Corbor. Mijn spel ging van bijna alles verliezen naar bijna alles winnen en langzaam aan groeide ik ook als speler steeds meer in een bepaalde stijl. De 0X ruilde ik echter in voor een Galaxy LN met 1,0 mm. Dit puur omdat ik vond dat de balans in het batje slecht was en mijn spel werd door deze keuze wederom beter.

Nu ben ik steeds aanvallender aan het spelen, maar bevallen de noppen me teveel om dat los te laten. Echter mijn FH wil ik sneller hebben (ook na spelen met een batje van een clubgenoot merkte ik dat ik daar veel baat bij heb) … maar wat doe je dan als je enerzijds verdedigend wil zijn en anderzijds aanvallend… de meeste zeggen dan: ALL frame uitzoeken… maar ik kwam uit bij de Sanwei TwoFace…
Het batje gaat nog bezorgd worden door sinterklaas en ik twijfel nog aan de rubbers die ik wil gebruiken …

Ik wil sneller op FH, dus ik kwam uit op ‘Reactor Thunder pips in 40+’ en ik wil denk ik mijn huidige noppen of mijn cloud en fog III op de BH gebruiken.

Wat denken jullie? Goed batje, ervaringen mee? Nog tips?

Gebruikersavatar
Red
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 Aug 2016, 07:35

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor Red » 22 Nov 2018, 14:26

De Galaxy LN, is dat de 955, de Neptune of de Qing? Sta je vaak dicht aan tafel of ben je normaal 1mtr of meer van tafel weg? Heb je liever een zachte rubber of kan die wat harder zijn, wil je liever een elastische toplaag of stevig of moet die spin vooral vanuit de spons komen? Ik denk dat je daar niet zomaar overal aantworden voor hebt dus je begrijpt dat een advies uit de verre best lastig is. Als je moeite hebt met de ambivalens van de voor- met de backhand dan is de vraag of lange nop überhaupt wel een goede idee is.
De Corbor is vrij zacht (zachter als een 729 SuperFX) en bestwel traag bij een toplaag met vooral spons-gerelateerde elasticiteit, de Thunder ken ik niet en ik weet ook niet waar die te verkrijgen is. Op de Y-13 helpt het frame nogal met de snelheid van de Corbor, of dat op de 2Face net zo zou zijn of beter met de Thunder kan ik dus niet voorspellen. Maar ben je ook met de backhand niet tevreden of valt deze wel mee op de Y-13? Ik denk dat het je met de Y-13 veel moeite kost om de bal überhaupt goed op tafel te krijgen met de backhand, het is dus waarschijnlijk zo dat je daarom ook bij het Two Face bent uitgekomen.
Op zich is het ook niet handig om iedere keer zowel de rubbers als ook het frame te veranderen, het zou beter zijn om één frame te kiezen en dan de rubbers stukje bij beetje aan te passen. Bij de nop zou je normaal ox de voorkeur geven mits je voornamelijk dicht aan tafel blijft, 0.5mm+- mits je graag een stapje achter staat of 1mm+ mits je je verder weg van tafel meer op je gemak voelt.
Fl ügelstutzer
Seizoen 1/2019 2de klasse nttb-west
Wedstrijd Palio WAY-003 Yinhe Mars II Yinhe /Milky Way 955
Training 1 Palio T3 Palio CJ8000 Friendship 755 Mystery III
Training 2 Palio TCT Palio CJ8000 Yinhe/Milky Way 955

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 03 Dec 2018, 16:38

Hoi Red,

Daar vraag je me wat, nu niet mijn spullen bij de hand, dus het antwoord blijf ik je even schuldig over de Galaxy LN.
Ik sta meestal afhankelijk van mijn tegenstander dichterbij of juist iets verder weg... ik pas me altijd aan.

Je gebruikt eerlijk gezegd een aantal woorden die ik niet begrijp (ik ben tenslotte een broekie in de TT wereld).

Ik ben nu met de two face bezig omdat ik denk dat het voor mij een verbetering kan zijn t.o.v. de Y-13. Ik ben eigenlijk op mijn backhand volledig defensief en wordt daar steeds sterker in, ik hou ook erg van vertragen en dan weer versnellen in het spel. Daarom wil ik juist mijn forehand sneller maken middels rubbers (maar dus ook hopelijk via de two-face combi er meer verschil in brengen tussen BH en FH).

ik heb eerst 0x gespeeld, ik heb ook nog rubbers liggen met 0x, maar ik vond destijds de overstap naar een dunne spons ipv 0x een verbetering.

Natuurlijk ga ik met mijn nieuwe frame ook weer testen wat ik prettiger vind.

Iedereen zegt altijd dat het idd niet slim is om teveel te switchen, maar ik heb nu net mijn 2de seizoen gehad, van 33% in mijn eerste seizoen (waarvan mijn laatste wedstrijd tegen de koploper ik 76% haalde met mijn nieuwe combi), nu een seizoen 67% gehaald met een zwaardere poule dan vorig seizoen. Switchen kost me nog weinig moeite, misschien omdat ik nog een broekie ben en ik leer zo heel veel van de rubbers en de verschillen. Maar het is wel mijn intentie om nu bij de two-face te blijven (of als het echt niet bevalt, terug te gaan naar de Y-13).

Ach ja... ik speel nog maar 6de klasse, dus zo spannend is het nog niet altijd, maar we willen met ons team ook hoger komen. En speel regelmatig best goed tegen 3de en 4de klassers, maar ik kan ze nog niet echt aan.

ps. ik laat jullie weten of het bevalt.

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 05 Dec 2018, 09:35

Het is de Galaxy Qing ;-)
Vanavond voor het eerst spelen met mijn nieuwe combi. Ik heb een DHS G888 op FH met een 2 mm oranje spons en een Double Fish 1615 met 1 mm op de BH.

Het FH rubber zou net iets sneller moeten zijn dan mijn vorige rubber (Reactor Corbor), mijn frame op FH zou ongeveer vergelijkbaar moeten zijn, het totaal gewicht van mijn combi ligt wel iets hoger, wat denk ik voor mijn smashes wel een voordeel is (althans eerder met iets zwaardere combi's geoefend en dan ging mijn smashen iets makkelijker).
Mijn BH ben ik vooral erg benieuwd naar... ik verwacht daar iets meer gemak in mijn blokken te ondervinden op plotselinge snelle ballen (ik heb veel ballen wel met mijn blok, maar soms als het erg snel gaat wil ik nog wel eens net iets over de tafel blokken, ik hoop dat het iets tragere frame op BH daarin verbetering brengt.

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 13 Dec 2018, 10:58

Ps. het frame speelt bijzonder, iedereen is (waaronder ik) houd van het pok geluid dat er af komt tijdens spelen.
Het ligt overigens erg lekker in de hand maar ik heb wel het idee dat het veel lichter is dan verteld...

Dit laatste vind ik persoon wel erg jammer... ik hoopte namelijk op een iets zwaarder frame (omdat ik ivm een blessure in mijn rechterschouder vaak teveel kracht zet op te weinig gewicht/tegendruk en ik gemerkt heb dat een zwaarder frame (van een clubgenoot) mij minder last geeft).
de combi met double fish 1,0 mm op de BH werkt ongeveer gelijk aan mijn vorige combi (Yinhe Y-13 frame met Galaxy LN Qing 1,0mm op BH)
Mijn FH daarintegen moet ik erg aan wennen, het DHS rubber doet voor mij nog niet helemaal wat ik ervan verwacht, maar toch heb ik het gevoel dat dit veel meer in het frame zit dan in het rubber... ik kan er best lekker mee spelen, vergis je niet, maar ik mis toch voor het gewicht heb ik het idee.

Ik speel soms weer even met mijn oude frame en dan is het 5 minuten schakelen en het gevoel is weer terug, maar heb dan toch het idee dan mijn oude combi wel langzamer is... (wat ook mijn verwachting was, dus dat is goed).

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 13 Dec 2018, 10:59

Gisteren werd tegen mij gezegd of een defensief frame niet beter voor mij zou zijn... maar nu net geïnvesteerd in dit frame... en wat zou dan een goed defensief frame zijn?

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor mank » 13 Dec 2018, 16:21

Leuk dat je een zwaarder batje als ontlastend ervaart,
Heb ik ook zo ervaren. Dat batje had wel een vrij kort blad.
Dit komt volgens mij doordat door de extra traagheid in de hand bij het veranderen van een snelheid V=V0 naar V=V 1 (V0->V1) heupen en benen voorbij de schouder (vanaf het batje ) verhoudingsgewijs effectiever mee kunnen doen voor zelfde resultaat ; het scoren van een punt of de ander onder druk houden,
De verhoogde massatraagheid tov je heupen door de armlengte in combinatie met de zwaarte lokt ahw uit meer op techniek te slaan ipv anders teveel vanuit pols, onderarm en of schouder om dit gemis aan energie te compenseren, Het is niet lichter qua energie maar de verdeling waar ik die energie vandaan haal kan ik dan verbeteren minder uit de pols elleboog en schouder want meer van uit mijn heupen bovenbenen etc, Veel energiekere spieren dan arm en schouderspieren.

Uiteindelijk wil elke speler tijdens wedstrijden toch zo nu en dan scoren of de ander anders iig onder druk houden. Het gaat wel tot zover en niet verder natuurlijk. Anders ben ik gewoon te traag en zou ik alsnog te vaak te veel kunnen gaan forceren en minder goed spelen ook.
Vrij spelen is heel wat anders meestal, Dan zou ik bij een opspelende blessure ook meer inhouden. Het kwaad zit alleen in de wedstrijden als het forceren uitgelokt wordt.
Dan wordt een blessure al gauw chronisch.
Met een wat zwaarder batje gewoon relaxed een tijdje alleen maar trainen, kun je alleen al om te ontlasten meer op techniek trainen (wat ook meer energie vergt) en dan is dat in de wedstrijden - tijdje later als pijn eerst weg is of genoeg vermindert gewoon een kwestie van blijven doen als getraind,
Dus blijft er meer energie anders dan uit de arm en schouder vrij komen en is de noodzaak de schouder te vaak te veel te forceren om maar het punt te pakken of druk te houden minder, Minder kracht uit de schouder hoeven halen en meer elders vandaan dankzij de keus voor een zwaarder frame (met name frame als het om snelheid gaat)..
Trainen met een te licht batje nodigt mij meer uit tot wat flierefluitend spelen en dan in een wedstrijd onder druk kom ik energie tekort en techniek wat ik eigenlijk ook niet eens los kan denken, Daarom is dat hele woord techniek ook eigenlijk een woord waar ik niks mee kan met tafeltennis, Wel in de techniek maar tafeltennis is gelukkig geen techniek,


Als je meest dicht bij tafel speelt en veel aanvalt ook neem dan een frame met
niet te dun blad. 6 mm bijv ipv 5,5 ,
Als dat op plm 90 gram zit bij niet extreem lang blad (dat is vooral voor verder van tafel topspin spelen zinvol ) wel breed genoeg (zinvol voor choppen blokken, schuiven trage topspin net variatie etc) is zo,n frame normaal gesproken ook aanvallend prima. Def klassering zegt niet zoveel.
Zwaarder kan nog maar dit is persoonlijk
Lang blad en dan een batje op 170 gr voor spelen dicht bij tafel is al wel zwaar ivm reageren en het voldoende aan kunnen van een hoger spelritme.
Verder van de tafel verwijderen verlaagt het ritme, Meer tijd maar de ander dan natuurlijk ook.
Zo kun je dan wat zoeken naar wat je past waarbij het niet op een paar gram aankomt natuurlijk.
Zwaar met dunner blad is meer voor het modern defensief spelen zoals Joo se Hyuk dat doet. In principe een off- frame met vergroot blad speelt hij mee,
De extra bladmassa en bladlengte ondersteunt hem ook voor zijn topspins wat snelheid betreft en controle en spin worden er ook mee ondersteunt,
Bij hem kan dat dankzij de lichtheid van de noppen bij plm even zwaar batje als de anderen pf iets luchter maar rubbers op dat niveau zit ook meest boven de 100 gram schat ik. Bij Joo zit zijn frame daar boven.

100 gram zonder die bladmaat is een defensief nog geschikt frame maken onmogelijk, Vanwege de lichtheid van noppen is het maken van een zwaar defensief frame net zo een uitdaging voor framebouwers als het maken van een goed en nog licht off frame voor twee zware rubbers.
Dat wordt en kanon

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 19 Dec 2018, 14:22

Ik vind het zo mooi hoe jij er over kan vertellen, maar ik kan je alleen niet altijd helemaal volgen daarin, noem dat maar mijn beperking.
Ik heb even de specs opgezocht..
Van Sanwei zelf:
Technical Specifications:

Brand SANWEI
Material/Structure 6 wood+1 3K Carbon
Reaction 13
Vibration 11.6
First speed 10
Second speed 7
Player Type Fast speed
Impact MID
Playing Style ALL
Handle Type FL/CS/ST/AN/FL Thin
FL Size 259 x 150
CS Size 240 x 150

Van spinfactory.de (waar ik het aangeschaft heb) :
6 wood layers + 1 carbon layer
about 9.2mm (!) thick
weight about 104g

De dikte kan ik wel bevestigen... ook iedereen ziet het direct... maar het gewicht twijfel ik aan
Een groter blad lijkt mij ook wel wat, maar ik kan niet zo snel een goed frame vinden die dat heeft en ook betaalbaar is (ik heb niet veel budget namelijk)...

Ik kan je overigens wel goed volgen over de energie verdeling of waar de energie vandaan komt bij het slaan met een zwaarder batje... dat kan ook goed verklaren waarom het zo bij mij verschilt om te smashen met een zwaarder batje of lichter batje.
Mijn afslaan gaat overigens erg lekker met FH, dat is wel een kracht van me, dus die moet ik ook goed benutten.

Gebruikersavatar
Red
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 Aug 2016, 07:35

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor Red » 19 Dec 2018, 22:22

Het Two Face is toch een defensief frame - en het is een offensief frame... Dat is het leuke.

Voor verdedigen gaan spelers tegenwordig steeds vaker naar een allround of zelfs offensief frame en zij gaan soms zelfs in de snelle aanval om de punt veilig te stellen. Het klassieke verdedigen vind je steeds minder in de zalen, mede dankzij de nieuwe ballen. Ook het Joo-Se-Hyuk frame is niet traag te noemen, en met dikke rubbers (o.a. Tenergy05 bij Joo) is het niet meer licht.
Je hebt nu wel een speciaal setup en je moet eraan wennen om met de snelle kant bijkans te spinnen en aan te vallen en met die ander moet je juist het tempo uit het speel nemen en voor de zekerheid gaan. Met de nop zou je eerder een stap naar achter moeten doen en bij twijfel met een cut de bal terugspelen, een blok is dan eigenlijk niet wenselijk.
Als je dan overweg kunt met de twee verschillende 'faces' en misschien ook het een of ander lesje volgt in het omgaan met de nop dan denk ik dat je menig tegenstander de wanhoop nabij kunt brengen. En dit geldt zeker niet alleen voor 4/5/6e klasse. Ik had recent nog iemand gezien die 2de klasse speelt (ander regio dan wel) met een dikke balsa-frame plus dunne rubbers erop - er was bijna geen verfijnde techniek te zien (verre van) maar de tegenstanders hadden er alle moeite mee.
Fl ügelstutzer
Seizoen 1/2019 2de klasse nttb-west
Wedstrijd Palio WAY-003 Yinhe Mars II Yinhe /Milky Way 955
Training 1 Palio T3 Palio CJ8000 Friendship 755 Mystery III
Training 2 Palio TCT Palio CJ8000 Yinhe/Milky Way 955

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 20 Dec 2018, 14:57

Hoi Red,

Lees ook mijn reactie in het andere topic.. na weer terug switchen naar mijn Yinhe Y-13, bevalt me dat een stuk beter... ik merk dat het toch ligt in het beter aanvoelen van het batje.. er ging maar 1 ding beter met de two-face, namelijk het blokken met de FH, de rest eigenlijk minder prettig...

Ik merkte na het terug naar de Y-13 dat het overpakken / vasthouden wat natuurlijker verliep en ik makkelijker vanuit 'mijn instinct' kon reageren (ik kan het eigenlijk niet anders uitleggen).

Ik krijg het met noppen spelen regelmatig toegelicht door een 2de klasse en een 1ste klasse speler (die beiden er ook mee spelen uiteraard). Daar leer ik veel van.

Afgelopen weekend deed ik mee in het poldertoernooi in emmeloord en liep ik tegen een andere noppen speler aan... alleen die heeft zowel 3de als 4 klasse gespeeld dus ik merkte dat hij er net iets beter mee om ging, dus nog zat te leren op dat vlak...

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor mank » 24 Dec 2018, 03:54

Zoals red aangaf helpt het y13 frame enorm met de snelheid van de rubbers waar je mee speelt. Dat is wat ik ook bedoel en Red bedoeld ook wat ik bedoel ;
Die rubbers hebben dit meer nodig hebben dan meeste andere.
Risico is voor ln met een te en onnodig offensief frame te spelen door aanpassing van het frame op de fh rubbers
ln hebben dat niet nodig. Integendeel.
Het is mi ook een sprookje dat de buitenlagen hard moeten zijn om te storen,
http://mytabletennis.net/forum/forum_po ... sic-review
Deze review van het osp Immune ox frame lijkt dit te bevestigen.
Deze speler zowel als zijn coach bevalt het frame beter met de harde buitenlagen op de fh, De laag onder de buitenlagen is dan op de nop kant
de harde laag. . De twee dunne lagen per kant
zitten bij die frames binnente buiten tov de andere,
Harde lagen is geen mahonie zoals de reviewer vermoed maar padouk volgens een Osp filmpje, Mahony is het ook te donker voor. Padouk is nog een slag harder
Bh - Limba padouk ayous limba padouk - fh..
Zo ziet het er in doorsnee uit hoe zij ermee spelen. Osp heeft Fh en bh andersom bedoeld, Schen de reviewer vergelijkt ook eerst zoals Osp opgeeft dan andersom
Of het veel uitmaakt weet ik niet ik heb het principe niet echt goed getest
maar die Osp volgorde voldoet meer aan de vraag en image denk ik, Bij hard denkt iedereen dat het harde hout om te storen dus aan de buitenkant moet zitten en padouk is harder opgegeven dan limba in elke hout database, Logisch lijkt dat dus.
Bij composiet wat de naam heeft goed te zijn met ln als het om storen gaat is de buitenlaag alleen ook vaak rel zacht. Zelden harder dan limba. Dat zachte dunne buitenlaagje geeft dan de touch en eigen controle om op instinkt en intuitie te kunnen spelen
Zoals die reviewer Schen met het Osp frame speelt stemt daar dus ook mee overeen, Bij een hard vlak kontakt komt die harde laag nog goed door, op gevoel spelend zonder hard contakt blijft die nog wat weg.
Noppen ox is de springerigheid juist door het gemis aan spons ook sterk en snelheid moelijk doseerbaar door het sterk doorkomen van de bal bij harder contakt, De harde lagen buiten is goed voor een offensieve fh met dikke spons
Het zou me ook niet verbazen als Palatinus de framebouw specialist bij Osp het zo bedacht maar de ander die de sales zeg maar meer doet andersom beter leek,
Afhankelijk van rubbers en voorkeur kan dat ook wel eens andersom uitvallen maar zoals de reviewer er uiteindelijk mee speelt lijkt mij de bouw ook zinvoller,

Power bij frames (en rubber ook) is alleen vergelijkenderwijs als kaliber,
Het is in wezen niet anders dan het powerverschil tussen een zware handboog en een licht handboogje voor kleinere pijlen of zeewerphengel en een een lichtere werphengel,
De parallel is alleen wat lastig te zien,
Je moet dan kijken naar de noodzakelijke ergonomie van een frame,
Batjes moeten comfortabel vastgehouden kunnen worden.
Bij een boog en hengel vergt dat geen bijzondere aanpassing van de bouw vor optimaal energierendement. Het materiaal kan vrij gedistribueerd worden, Hengel taps toelopend met steeds dunnere wanddikte,
Boog ook dik en sterk waar de meeste belasting zit en taperend richting pees dunner, Daar is de materiaal belasting minder dus die tapering korrespondeert perfect met de belasting,
Bij een frame kan dat niet, Het bladoppervlak i s als maat nodig om een bal te kunnen raken, De materiaal belasting blijft meest dus laag,
Dat maakt dat het materiaal minder rendeert voor het energierendement omdat het wel een zekere zwaarte heeft, De smalle zone doorlopend in het gripdeel is dit niet zo daar is de belasting hoog,
Een frame is hierdoor al wat vergelijkbaar met een hengel die andersom gebruikt wordt, Het dunnere deel vasthouden endan proberen te vissen en te werpen, Dat is log en traag en werpt voor geen meter,
Bij frames valt dit wel mee maar de rubbers moeten er ook nog op,
Voor zware rubbers is hierdoor de nodige power nodig.
Ln is al een ontlasting en zelfde frame werkt dan al sneller.
Dan nog zul je voor zelfde snelheid met een g888 eer power nodig hebben,
Hoger kaliber frame en zelf ook meer slag power ie energie en techniek samen of je bent er alsnog trager mee uit.
Power kun je dan voor het spelen vergeten en zien als kaliber net als lampen in een winkel. Bij het spelen gaat het per slag om energie en kunnen alles wat er buiten energie en kracht bij komt kijken om energie vrij te kunnen maken ie hard te kunnen slaan en dat ook nog met de bal weer over het net en op tafel.
Alle slagen waarvoor een hoog kaliber. veel power dus niet nodig is. Subtiele slagen is het alleen maar nadelig, Naarmate het niveau stijgt wprden meer intense slagenwisselingen meer beslissend. Zijn de zware rubbers meer nodig ivm voldoende topspin houden bij harde countertopspin en dan moeten de nadelen die blijven meer voor lief genomen worden en regelmatig en veel hard getraind om ermee om te kunnen blijven gaan.
Oa ook omdat de batjes helemaal niet zo snel zijn.
Traag zijn is door zwaar rubber is juist
eerder een moeilijkheidsfaktor dan het snel zijn. De effecten van de tegenstander krijfen meer effect op het bat doordat het balcontakt langer is met zware rubbers bij sterke spinverandering en alleen tegenhouden van een bal verandert de spin al, Die neemt af en meer bij harde spons dan bij zachte,
Veel spin in een serve leggen met dubbel kan je partner nog last van hebben,
Deel van de spin zit nog gewoon in de bal vooral als de ontvanger met zacht dik rubber en lichte toplaag speelt, Als lange noppen versus korte en hardere spons en zware toplaag gecombineerd als korte versus lange,
Een ontvanger met harde spons en of zware toplaag (veel spinpower zwaar kaliber) jaalt meer spin uit het spel en de partner van de serveerder heeft minder last van de serve maar mogelijk toch meer last als de ontvanger zijn batje weet te benutten. Dat moet de serveerder dan zien te voorkomen uiteraard. De ontvanger met zwaar rubber heeft hier door zelf wel meer last met de spin als niet eerst voldoende geleerd is met zo,n bat en de sterkere spinverandering om te gaan Spin die eerst verloren gaat komt terug als extra balimpuls
Er is niet een aparte wet van behoud van snelheid of behoud van soin
Gewoon één. Impuls blijft niet behouden als je alleen naar snelheid kijkt. Dat werkt bij biljartballen die botsen niet met tafeltennis. Behalve als je met ln speelt dan wordt het meer als bij biljartballen, Spin neemt dan amper af en het effect keer hierdoor om met de balrichting. Met backside neemt de spin eerst sterk af (afhankelijk van rubber meer of minder) en gaat niet verloren maar keert ahw un andere gedaante terug..Andere bal ook weer ...voor de ander om weer wat mee te doen,..zie maar hoe je die weer terug speelt.

Ben wat in een bal-dadige bui .
Heb zin om te tafeltennissen
Prettige kerst-bal-dagen

Gebruikersavatar
Red
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 Aug 2016, 07:35

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor Red » 24 Dec 2018, 18:53

Ik denk ook dat de G888 eigenlijk niet bij jouw speel past - al heb ik het nog niet gezien, dit rubber is meer voor het dicht aan tafel en vroeg nemen van de bal, zo als je dat bv. vaak bij penhouders ziet - en dan misschien met een dikke een-laags frame.
Met hetzelfde frame en bv. een CJ8000 in 40-42 graden (voor ongeveer 6 Euro) zou je heel anders over het frame denken. Te zachte (europees) rubbers spelen op zo'n frame ook niet echt lekker, die gedachte heb ik tenminste als je bij het Two-Face wilt blijven.
Wil je eerder zachte rubbers dan zou je met een ALL/ALL+ frame met een minder harde buitenlaag meer op je gemak zijn, en daar kan je voor tien tot twintig Euro al een goede krijgen.
Fl ügelstutzer
Seizoen 1/2019 2de klasse nttb-west
Wedstrijd Palio WAY-003 Yinhe Mars II Yinhe /Milky Way 955
Training 1 Palio T3 Palio CJ8000 Friendship 755 Mystery III
Training 2 Palio TCT Palio CJ8000 Yinhe/Milky Way 955

TwoFace
Super Member
Super Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 20 Nov 2018, 13:23

Re: vraag / meningen gevraagd

Berichtdoor TwoFace » 31 Dec 2018, 15:20

Mank, ik wil oooookkkkk ! :-)

fijne jaarwisseling alvast voor iedereen!
Ik heb nog een frame liggen waar ik dit seizoen maar eens wat mee ga experimenteren...

G888 had ik gekocht op basis van reviews... de rubbers op de twoface lijken niet het probleem te zijn... meer de balans in het frame, het zogenaamde - voelt niet goed - probleem.. ik denk dat een ander rubber daar niet veel aan verandert... maar uiteraard ga ik daar ook nog mee experimenteren (ik heb tenslotte ook nog meerdere liggen van het rubber wat ik op mijn y-13 heb liggen).