tt benodigdheden

Bespreek hier de algemene zaken die met tafeltennis te maken hebben
mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

tt benodigdheden

Berichtdoor mank » 19 Apr 2018, 14:05

Zo nu en dan duiken er forumbeginners op met een vraag om materiaal advies.
Er moet dan voldoende informatie in zo,n bericht staan om er zinvol op te kunnen reageren vanuit eigen ervaring als speler en "batje-knutselaar".
Vaak mist dat en reageert er niemand wat logisch is omdat je eerst om meer informatie moet vragen. Dat gemis aan informatie werkt dan als drempel en na twee dagen heeft de topicstarter, stel ik me zo voor, het dan wel bekeken.

Is het dan niet beter om wat onderforums bijeen te brengen in één onderforum. "tt benodigdheden" als bij mytt het onderforum equipment ?
Zo gigantisch druk is het per onderforum toch niet.
Nu heb ik wat het gevoel dat het frame bijvoorbeeld niet meteen genoemd wordt omdat forumbeginners denken dat dit niet in het onderforum past.
Het werkt dan wat uit als een forumetiquette voor mijn gevoel. "De anderen niet mee lastig vallen want offtopic gezien het onderforum"
Ik kan frames en rubbers niet los van mekaar zien en met tafeltennis relateren.
Daarom lijkt mij één onderforum tt benodigdheden logischer.
Daarvoor ga je ook naar een in tt gespecialiseerde sportzaak of de website van zo,n zaak.
Ben wel benieuwd wat anderen hier van vinden.

Materiaal lijkt me als woord sowieso niet van toepassing omdat ik bij materiaal op een tt forum denk aan celluloid, plastic , hout, rubber... Materialen waar ballen, tafels, frames en rubbers van gemaakt zijn.
Lange noppen denk ik aan de categorie lange noppenrubbers waarbij de rubbers de in die categorie vallen dan weer van diverse materialen zijn als zachter rubber of harder. Andere compound ander materiaal al blijft het rubber.

Danny1973
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1028
Lid geworden op: 03 Jan 2012, 09:26
Locatie: Hoorn

Re: tt benodigdheden

Berichtdoor Danny1973 » 19 Apr 2018, 20:25

Het idee is inderdaad niet zo gek. Wat volgens mij een groot probleem is, zijn de grote hoeveelheden aan nieuw materiaal wat op de markt komt. De frequentie waarmee fabrikanten met nieuwe frames en rubbers op de markt komen is hoog. Ik heb zelf een redelijke tijd bijna alle Xiom rubbers getest. Ze hebben er inmiddels zo ontzettend veel. Ook Joola, Donic, Tibhar en Andro blijven maar met varianten komen. Butterfly heeft wat dat betreft wel een zeer duidelijke standaard met zij Tenergy serie met duidelijke verschillen qua nummer. Dit zijn begrippen waarvan je weet welke kant het op gaat. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de Acuda Serie zie je nu jaarlijks een nieuwe reeks waarbij de 02 uitvoering niet in iedere serie een vergelijkbare spons heeft. Dit jaar kan het rubber een heel andere insteek hebben als de serie van volgend jaar. Door het niet te testen zijn deze verschillen moeilijk te adviseren. Doordat ik veel Xiom teste kon ik de verschillen uit ervaring redelijk aangeven. Ik speel en probeer nu minder. Mede door de steeds wat duurdere wordende rubbers is het lastig om goed op de hoogte te blijven.
Voor beginners zijn er altijd wel standaards te bedenken, maar het is lastig met een sumiere vraag. Voldoet een allround frame met een Sriver of een Mark V nog. Ik denk dat je hiermee in veel gevallen nog steeds een goede basic in huis haalt met een gunstige prijs en een goede levensduur. Ook de Xiom Vega serie vind ik nog steeds een goede volgende stap met veel mogelijkheden en net als de Tenergy serie duidelijke verschillen.
Ik weet dus zelf vaak minder goed wat ik met de overvloed aan nieuwe mogelijkheden zou moeten adviseren.
Sanwei F3 pro kevlar 87 gram FL
FH: Xiom Omega VII Pro max.
BH: Xiom Omega VII Pro max


Sanwei Dynamo 82 gram FL
FH: Donic acuda blue p2 2.0
BH: Donic Acuda blue p2 1.8

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: tt benodigdheden

Berichtdoor mank » 20 Apr 2018, 12:47

Het probleem is dat het batje met de persoon moet matchen en het spel tafeltennis. Dit omdat een speler al een batje heeft en er niet met twee batjes gespeeld mag en kan worden,

TT benodigdheden kan ik op twee manieren uitleggen. Ene uitleg is "alles wat ik her in huis heb aan tt benodigdheden" buiten heel veel andere benodigdheden als tafels, stoelen , stofzuiger etc... Andere uitleg is "alles wat ik nodig heb tijdens het spelen".
Dan heb ik lang niet alle frames rubbers en batjes die ik hier heb nodig (hoewel ik geen rubbers meer. heb op moment en dus ook geen batje.. :) ) Sterker nog ik kan en mag dan maar één batje tegelijk gebruiken.
Rubbers en frame zijn dan de ingredienten van mijn batje.
"Batingredienten" zou dus ook de titel van zo,n onderforum op een tt forum kunnen zijn..
Per persoon een batje weet iedereen zo ook wel . Een batje is immers een van de dingen waar je een tt speler aan herkent, Als ik starks buiten loop ziet niemand dat ik een tt speler ben en ik ben dan ook geen tt speler. Op vraag wat voor sport ik beoefen of beoefend heb zou ik alleen kunnen zeggen "tafeltennis". Daarmee speel ik natuurlijk nog niet als ik dan zeg dat ik tafeltennis. Zoiets zeggen heet in de filosofie een tautologie geloof ik.
Ik bedoel dan niet letterlijk wat ik zeg.
Wat gedetailleerder zou zijn "Ik speel vaak tafeltennis bij een tt vereniging en of op mijn werk, in een voebalkantone, ben een van de spelers bij een vereniging, doe mee aan een competitie in een team enz...Letterlijk betekent het heel iets anders. Dan bedoel ik meer het onderscheidt tussen diverse sporten.
Ik tafeltennis vaak ipv curlen bijvoorbeeld.

Tafeltennis is hierin uniek als tennis.
Je zou de sport ook tafelbal kunnen noemen bijvoorbeeld of tafeltennisbal maar dan heb je de verwarring met tafeltennisbal als de bal die bij tafeltennis gebruikt wordt :) .
Tennisbal is ook een leuke sport.
Golfbal ook en hockeybal. Dit heeft met de elitaire achtergrond van hockey, tennis en golf te maken tov het "ordinaire" voetbal en korfbal. of volleybal wat later uit engeland kwam overwaaien Tafeltennis zit hier wat tussen in.
Kaatsen is ook wel interessant in dit opzicht. Kaatsen is zoiets als stuiten maar dan aktief met de hand de bal (terug)kaatsen ipv vanaf een muur (terug) stuiten of (terug)kaatsen.
Welke sport je ook speelt als je speelt zit je in het spel en niet in het spel.
Niemand gaat er helemaal in op en niemand kan spelen en volstrekt buitenstaander zijn.
Een batje zit dan altijd min of meer mee in het spel ook en met rubbers en frame als ingredienten..
Als je op batje focust als een van de benodigdheden moet het dus wel gaan om iets wat de persoon die (wil) spelen nu eenmaal nodig heeft om uberhaupt (tt) speler te kunnen zijn.

TT is niet het logo van dit forum of een boven forum. Alle onderforums zijn tt forums.
Daarin zit een varieteit waarbij diverse aspecten aan bod komen zoals coacing en techniek en het verkoop. gezocht forum. Het "bovenforum" staat in de adresbalk op het computer scherm en is de toegang tot alle onderforums waarbij het woord(deel) forum twee keer een heel andere bedoeling heeft voor wat het wil duidelijk maken.
Forum als internet adres en forum als ontmoetingsplek. Van anderen ontmoeten in de fysieke zin is natuurlijk geen sprake want dan kan ik beter gaan tafeltennissen of naar buiten gaan met dit mooie weer wat ik nu dan ook ga doen. Zien wat daar te beleven valt als ik de hondjes uitlaat (of zij mij ?) :).

Gebruikersavatar
van_doorn
Moderator
Moderator
Berichten: 1310
Lid geworden op: 10 Mar 2011, 14:06
Locatie: Almere
Contact:

Re: tt benodigdheden

Berichtdoor van_doorn » 20 Apr 2018, 13:13

Hi Guy’s,

Leuke suggestie. Ik ga eens even kijken wat mogelijk is. Er zijn meer onderwerpen die niet veel gebruikt worden, dus misschien kunnen er meer samen.
Butterfly Zhang Jike Super ZLC
Butterfly Dignics 05
Xiom Vega Japan
Rating: 1608

If you can believe it, the mind can achieve it.

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: tt benodigdheden

Berichtdoor mank » 20 Apr 2018, 16:14

Algemeen zou ik dan als woord weglaten.
Eerst de specifiekere sekties benoemen en dan nog een subforum "TT-overige" voor wat volgens jou niet in een specifiek forum past en of wat je zo gauw niet kunt bedenken maar waar iemand wel een topic over wil starten.
TT-Algemeen gaat al op voor "tafeltennisforum.nl" in zijn geheel als specifiek forum op internet. Ook semantische voorkeur natuurlijk. Jij bedoeld met algemeen neem ik aan niet echt iets anders dan ik met "tt-overige". Het kan alleen zijn dat jij bijvoorbeeld ging tafeltennissen omdat je vrienden had die dat al deden. Ik ging tafeltennissen met een vriend met wie ik al vaak tafeltenniste. Zo gingen we op zoek naar een tafeltennisclub en dan begint tafeltennis in clubverband meer met tafeltennis thuis,op werk , buurthuis, voetbalclub.
Voor anderen is de tafeltennisvereniging het buurthuis meer. Dan nog is tafeltennis zeg maar de grote gemene noemer of deler.
Sport genereert ook sociaal contakt, sfeer en beleving inclusief wat eromheen kan zitten aan feesten en partijen tot en met huwelijken en tafeltennisgezinnen :) .
Ik ken dat meer van echte volkssporten als kaatsen en voetbal mar sommige dorpen is tafeltennis (of was tafeltennis) ook een soort volkssport waarbij het complete dorp meeleeft. TT- News hebben ze ook nog een forum andere sporten als voetbal en dan voor de liefhebbers die de bundesliga volgen bijvoorbeeld. Zolang een forum niet storm loopt heeft dat alleen weinig zin.
Dan is het kompakter met minder subforums en een voetbaltopic bijv zou ook al bij TT-overige kunnen. "Een van de overige spelsporten met een bal".
Zolang het maar niet over de lengte van de noppen onder de voetbalschoenen gaat waardoor een voetbal allemaal rare effecten krijgt :).
Zo druk als het de laatste jaren was zouden er zelfs niet echt subforums nodig zijn. Kan wel maar het is ook maar een idee dat het moet,