Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Hier kun je materiaal kopen of te koop aan bieden.
Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 07 Feb 2018, 20:23

Ik ben op zoek naar een in goede staat verkerend OSP frame die ik voor een mooie prijs over zou kunnen nemen. Wil eens puur hout gaan proberen en ben altijd al onder de indruk geweest van het mooie design van deze frames!
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 08 Feb 2018, 11:56

Als het frame je dwingt te veel van je huidige spel af te wijken om voor jou een goed frame te zijn duurt het te lang voor jij je kunt aanpassen.
Zoveel geduld heb je niet en moet je niet willen ook.
Mogelijk is te lang ook gewoon nooit,
Voor mij kan ik tenminste zat uitstekende frames bedenken waar ik me nooit aan zal kunnen aanpassen ongeacht hoeveel ik train, kan trainen of wil trainen en hoeveel geduld ik heb.
Zo,n overstap moet je ook niet willen testen of doen maar gewoon testen of het loont,
Daarvoor moet het meteen een goed gekozen frame zijn omdat je dit testen al alleen op wat langere termijn kunt doen,
Je test dan niet alleen het frame maar ook je eigen aanpassingsvermogen.
Over de termijn van drie trainingspartijen is daar al wat mogelijk. Tien wat meer en dan verder,
Steeds verander je zelf ook mee omdat je toch iets anders moet spelen. Niet alleen technisch ook mentaal en taktisch en elke tegenstander is anders en vergt ook wat aanpassing en ook wat anders dan anders, Je test automatisch dus ook jezelf mee wat aanpassingsvermogen betreft,
Dat vermogen is mentaal maar ook fysiek al min of meer bepaald.
Mentaal is een typische verdediger wat anders dan een typische "snelheidsfreak".
Daar spelen spel voorkeuren mee die je esthetisch kunt noemen en die er ook toe doen,
Soms is het - als trainer - goed iemand uit een comfortzone proberen te halen of dat zelf te doen (Waar in beide gevallen ook een ander rubber en of frame aan kan bijdragen en wat dan als positieve prikkel kan werken voor de nodige spelontwikkeling) maar iemands mentale hoedanigheid zomaar even veranderen vaak bepaald door of samenhangend met spelesthetische voorkeur en de spelbeleving is natuurlijk een brug te ver,
Andersom kan alleen ook,
Ik heb dat zelf meegemaakt met een- jonge - jongen die met aanvallend beginnersbatje speelde maar in wdstrijden altijd achteruit ging. Ik coachte dan (werd wat van me verwacht tenminste) en drong erop aan meer bij tafel te blijven.
Dat werkte dan een minuut of zo, Toen vroeg ik hem een keer waarom hij dat deed.
Bleek hij het leuker te vinden. Goed argument toch ?
Hij kon het ook goed maar zijn batje was dus minder geschikt.
Heb ik hem wat laten testen wat gepraat met hem, hem wat laten testen en later de ouders
gevraagd of er een nieuw batje in zat voor hem, Geen probleem en zo kon ik voor vijftig euro een defence batje voor hem bestellen met ln op bh en aanvallender fh.
Ik hoefde daarna niet meer "tegen hem in" te coachen waar hij zich -terecht- toch niks van aantrok en, kon hem bij training ook weer verder helpen en zijn motivatie nam al met al ook weer toe. Zowel met trainen als wedstrijden.
Dan kan een wat rigoureuzere verandering dus goed omdat de speler al de aanzet gaf door te spelen op een manier die niet met het batje matchte en het batje dus niet bij de speler.
Ik moest die switch alleen maken. ipv drammerig te blijven coachen vanuit mijn eigen spelideeen en het idee van zijn batje (wat ik eerder ook al min of meer had uitgezocht voor hem of iig invloed had op de frame en rubberkeus).
Zo heb ik ook wat een indruk van jou al zag ik je nooit spelen. Jij bent alleen ouder en koopt zelf al jaren je materiaal.
Daarom houdt ik er rekening mee dat je bij een switch naar volhout niet te ver moet afdwalen van je huidige spel. Een standaard Virtuoso valt dan -wat mij betreft af en raad ik af. Daarmee ben ik niet zeker dat het niet kan of zelfs een heel goeie keus kan zijn.
Wat vindt je leuk spel ? Waar ligt je beleving meer ? Dat zijn vragen die je jezelf ook moet stellen denk ik. Die kan ik natuurlijk ook niet zo even beantwoorden. Mijn indruk kan er ook naast zijn maar dan ben je misschien al jaren tegen jezelf aan het spelen en of tegen wat je trainer, en of coach je oplegde als een soort spelmodel. Dat zou dan armoede zijn. Daar ga ik dus niet vanuit al kan het wel wat meespelen. Ik trainde en speelde vroeger ook meer naar toch een soort model. Toen ik zelf training ging geven deed ik dat eest ook meer. Elke trainingsoefening heeft ook en spelidee in zich.
Alle trainingsoefeningen kunnen op dat ene spelidee gericht zijn voor iedereen of je kunt als trainer gedifferentierder denken en per tafel de oefenstof laten verschillen aangepast op de spelers waarmee het persoonlijker wordt. Meer customized trainen zeg maar..
Dat kan van de trainer al uitgaan maar kun je ook zelf vragen of eisen zelfs.
Je bent geen robot. Dat bedoel ik met oog hebben voor spelontwikkeling en dat kan wat zoeken zijn. Als je frame wat boven je macht is wordt bemoeilijkt, Iets meer allroundheid is dan nodig voor dat zoeken (en vanzelf vinden als je de rubbers later nog aanpast) en het begint dan bij het frame wat aanpassen. maar wel bij jezelf blijven ook en niet te enthousiast en overmoedig. Volhout brengt ook een moeilijkheidfaktor met zich mee als klenere sweetspot en mer spingevoeligheid vaak. Bepaalde slagen worden dan moeilijker en als dat net je favoriete slagen zijn gaat het ten koste van je spelbeleving. Een tijdelijke dip door wat teleurstellende resultaten eerst is alleen te overkomen als dat niet ook gebeurt.


.

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 08 Feb 2018, 17:38

Ongeacht het type frame zal ik veelal vanuit tweede positie willen blijven spelen, met voornamelijk forehand spin aanvallen en met de backhand de bal op tafel houden en dan af en toe vooral vlak aanvallen. Gast dit problemen opleveren met een houten frame dan? Ga ik hierin controle winnen maar power verliezen?
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

Gebruikersavatar
yoass
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 17 Jun 2017, 16:45
Contact:

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor yoass » 08 Feb 2018, 18:22

Nou, er zijn houten frames en dan zijn er houten frames... er zijn heel snelle 7-laags houtjes, en ook al behoorlijk offensieve vijflagers met een behoorlijke kracht in reserve. Er zijn spelers een stuk hoger dan ik die met behoorlijk trage frames ongelooflijk veel power uit tweede positie krijgen.

Weet je op tijd in positie te komen, en ben je dan in staat om een volle slag met "zweep" dynamiek, aangeslingerd door benen en heupen? Dan is er enorm veel snelheid in te krijgen, zelfs met een DEF plank. Mij lukt dat niet altijd (te oud, te traag, te lui, te vermoeid; die dingen), maar daar zit het verschil vooral imho: in de voetjes.
Frame: "Vanity Two", eigen ontwerp; door http://www.dattblades.com gebouwd (Koto/Limba/ALC/Kiri/ALC/Limba/Koto)
FH: Andro Rasanter R53 | BH: Nittaku Fastarc-G1

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 08 Feb 2018, 19:14

Ik heb voornamelijk met composiet frames gespeeld maar een bepaald houten frame is bij mij wel blijven hangen ‘Butterfly Mazunov’. Knikkerhard en knetterstijf frame met ontzettend veel power! Dat in combinatie met beide kanten Tenergy maakte het redelijk oncontroleerbaar... Overigens heb ik al een keer eerder een OSP frame gehad, een Martin OFF Pro destijds met Rakza 9 en Rakza 7 erop. Ik weet eigenlijk niet eens meer waarom ik die weer verkocht heb🤔
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 08 Feb 2018, 23:40

Dat Mazonov frame is zo snel mee door de vijflaags bouw. Clipper, 6,8 mm dikte en dan vijflaags ipv zeven exact zelfde hout zou ook stuk sneller zijn.
Ik heb Samsonov (forum Samsonov) destijds een nog wat dikker vijflaags frame met kiri kern en vier keer limba verkocht wat volgens hem even snel was als zijn samsonov. Iets lichter ook nog. Hij was er enthousiast over maar ik kan me niet voorstellen dat het ook dezelfde power had. Even snel kan ik me wel voorstellen, Mepper vond een wat dikker 5 laags abachi/abachi limba frame van mij ook te snel.

Dicht bij het hoogste punt van de bal na de stuit de bal spelen of liever wat later voor meer spin? ( of maakt niet uit al naar hoe het uitkomt)
Later is de vijflaagsbouw logischer vanwege de in lengterichting van het frame veerkrachtige sterke kern van vijflaags houten frames met abachi kern.
Als bladkern is abachi een sterke elastische houtsoort vergeleken met balsa en kiri (en geeft ook de nodige massa aan een dun frame onder de zes mm).
Flexibilliteit in combinatie met veekracht en massa maakt dat je met voldoende tijd beschikbaar goed lengte krijgt en hoogte voor topspins.
Osp adverteert met powerkern maar elk houten 5 laags frame met abachi kern van 2,5 tot 4 mm heeft hierdoor al meer een powerkern. Ook spin en hoogte van de arc zowel als lengte telt hiervoor mee. Hoogte kun je ok verminderen met rubberkeus en de snelheid naar voren neemt dan toe maar ver van tafel heb je ook de hoogte nodig door het vaak wat lagere raakpunt in combinatie met de afstand die je moet halen. Vijflaags frame hebben hiervoor al met al veel power.
Wil je dichter bi het hoogste punt spelen dan dwingt dit tot wat passiever tegenspel vooral bij rubbers die tendentieel een bollere hogere arc aan het batje geven.
Dat powerspel zijn die frames dus juist minder voor want je slaat de bal gauw over tafel angezien elk backside rubber wat stroef is al een hoge arc gaat geven als je dan een topspin bal krijgt aangespeeld. Alleen dikker maken van de kern wordt een vijflaags frame erg snel terwijl dat uit tweede lijn niet echt hoeft. Dan heeft een zevenlaags die wat dikker is het voordeel van een ander soort throw gedrag. De balafsprong van het frame af blijft door de starheid van 6,2 mm blad wat meer naar voren doordat flex en dikte sterk samenhangen.
De snelheid is niet overdreven hoog, de sweetspot wat meer solide (die blijft groter als je harder slaat, batje speelt solide en dat voelt als controle.
De bouw zelf is - beweer ik als ook framebouwer - dus echt gericht op het soort spel wat jij speelt. Dat is al zolang er zeven en vijflaags frames bestaan zo.
Je huidige frame is ook zevenlaags maar heeft de kern van een vijflaags houten frame.
Composiet is wat dat betreft meer als een vezelversterkte lijmverbinding ingebouwd n een vijflaags houten frame . (5 +2).
Wil je met zo,n kern blijven spelen en dus een vijflaags frame neem dan beter geen Osp standaard grip maar iets als Mepper zijn Alser Virtuoso of kijk elders, Die griphelften geven meer dwell voor langere meer op spin gespeelde powertopspin. Eerder stapje terig moeten dus en dan meer de bal in dalende lijn spelen ipv dichter bij hoogste punt blijven en dan dichter bij tafel, De lijnen kun je ook wat bewegend denken al naar hoe diep de bal is die krijgt en hoe hard. Het hoogste punt na de stuit komt dan dichter bij het net of verder er vandaan en dan pas je de tafelafstand daarop aan, Moet je dan nog meer aanpassen dan speel je de bal in dalende lijn en heb je een hogere throw nodig, of is dat iig minder een probleem met overschietende ballen.
Die review van het ultimate II frame gaat hierover,
De meranti tussenlagen en de zevenlaags bouw en de extra dikke strip hardhout in de griphelften zorgen ervoordat je de bal vlakker kunt spinnen en dichter bij het hoogste punt kunt blijven raken zonder overschietende ballen, Het openen waarbij je brusht is de throw met een zevenlaags frame wel hoog genoeg voor een bolle spinbal als rubbers voldoende dik zijn en goed spin mogelijk maken, Ik prefereer zelf alleen toch vijflaags dan,
Met niet te grote bladlengte griphelften, houtkeus , rubberkeus, sponsdikte is dan ook veel mogelijk om toch geen last van overschieten te krijgen of ballen te veel boven op te moeten raken om ahw wat naar beneden te drukken.
Echt in wetten laat het zich dus allemaal niet vangen o het wordt een heel lang verhaal over framebouw en mijn verhalen zijn al zo lang vaak. Als alleen tt speler had ik ook nog geen idee wat daar allemaal bij komt kijken.
Een zevenlaags frame van 6,2 mm speelt ook weer heel anders dan een hedendaagse clipper van 6,8 . Beter voor het bol openen en limba buitenlagen ook en de Osp griphelften ook. Ik verwacht dus eigenlijk dat ook dat wel goed zit bij die UII, Reviews spreken dit ook niet tegen.

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 09 Feb 2018, 10:17

Het Martin frame ken ik en lijkt vrij makkelijk eerst maar dat valt tegen in wedstrijden. De combinatie spingevoeligheid en snelheid is in het korte spel niet echt makkelijk en open spel is echt goed en snel voetenwerk nodig waar die spingevoeligheid ook een rol bij speelt.
De 6,2 mm dikte van het ultimate frame maakt dat frame al zachter en wat meer star in de breedte richting (vooral). De bredere sweetspot (qua gevoel) maakt het spelen rond tweede positie safer minder spingevoelig met het raakpunt op de bal en bladstand, Veel meer controle in praktijk van de wedstrijd,
Het Martin frame heeft ook een wat eigenaardige bouw. Het is een vijflaags frame met twee hardhouten versterkinglagen om de kern waarbij de nerfrichting van die lagen niet negentig graden verspringt tov de kern.
Mi vooral hierdoor niet geschikt voor iemand die liever niet verder dan tweede positie van tafel terug wil. (Hoewel met dunnere spons wel te compenseren maar waarom zou je als je anders zelfs met meer controle ook met dikkere spons kunt spelen wat dan enorme voordelen heeft).
Beide pro frames van Osp is pro ook echt bedoeld als waarschuwing en terecht.
Of je zou er een chinees rubber op kunnen zetten, Dan kan het misschien goed passen,
Ook kan een kwalitatief beter frame beter passend aanvoelen dan een beter passend minder frame, Als je begrijpt wat ik bedoel :) . De bouwkwaliteit is wel erg goed en dat werkt ook positef uit voor de controle.
Ik vergeleek natuurlijk binnen het topsegment aan houten frames waar lang niet alle bekende merken qua markt in meespelen,


.

MDP
Super Member
Super Member
Berichten: 168
Lid geworden op: 23 Feb 2014, 12:08

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor MDP » 09 Feb 2018, 14:22

Ik heb nog een OSP virtuoso liggen dat in heel goede staat is. Stuur me maar een pb bericht met je voorstel indien je geïnteresseerd bent.
Tenergy80 1.9mm
custom frame 68g
Xiom Vega Pro 2.0mm

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 09 Feb 2018, 17:15

Mank een Virtuoso zou je me afraden toch? Waarom eigenlijk? Zou dit geen goede keus zijn voor mij, ook niet met de ‘juiste’ rubbers erop?
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 10 Feb 2018, 00:34

Vanwege dat grip issue (waar ik genoeg op ben ingegaan) kan ik het al niet aanraden in jou geval vanwege je voorkeur voor een wat strak frame ivm je vlakke topspin.
Dat wordt met rubbers zoeken denk ik een te krappe jas,

Heeft niks met snelheid te maken maar met gevoeligheid voor spin-verandering van de bal afsprongrichting en de belasting op framebladtorsie tov de sterkte in dat opzicht (de bladstabilliteit tov de griphelften). Zowel passief spin veranderen met bal tegenhouden als ook met vlakke topspins tweede lijns offensief spel. Als ballen de neiging hebben over te schieten ga je ook wat meer in het net slaan als je probeert dit te voorkomen.
Dat is ook het big window verhaal van Xiom,
Dat wil je juist niet bij het rallye spel in tweede lijn . Dan wil je een bal liefst door de brievenbus kunnen slaan. Die big window is nuttig voor het kunnen varieren met de timing en daarvoor de balafsprongrichting qua hoogtehoek vanaf het frameblad. Ook het bol kunnen openen op backspin en op topspin strak kunnen overnemen is een window verhaal.
Bol weil je een voldoende hoge afspronghoek en vlak overnemen lager.
De richting in de hoogte moet bij de overname alleen precies zijn en dat is dan door een brievenbus kunnen slaan laag over het net want te hoog is meteen ook te ver.
Doordat je nooit honderd procent de bal precies raakt op het batje gaat een frame zelf de window ahw groter maken. Dan ervaar je de sweetspot als kleiner,. Die spot bestaat helemaal niet als je deze uitleg begrijpt.
De torsiestijfheid van frames heeft dit mee te maken. De dwell reageert daardoor op waar je de bal op het batje krijgt en daarmee de richting want de spingevoeligheid reageert op de variatie van de dwell . De spingevoeligheid van een rubber wordt dan ahw uitvergroot door meer frame torsie en bij die vlakke spinballen werkt teveel frametorsie dus storend,
Zevenlaags bouw vermindert dat, de alser griphelften bij Mepper zijn Expert en Virtuoso en de composietlagen bij jou frame,
Ga je daar van weg dan moet iets anders dat dus opvangen.
Dat doet een gewone Virtuoso niet.

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 10 Feb 2018, 00:59

Mepper is jouw Virtuoso waar je me over bericht hebt anders dan een ‘standaard’ Virtuoso?
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mepper59
Silver Member
Silver Member
Berichten: 506
Lid geworden op: 02 Jul 2011, 13:03

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mepper59 » 10 Feb 2018, 06:22

Die is duidelijk anders,vandaar mijn aanbod. Door de custom alser grip speelt hij een stuk strakker dan een standaard V.

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 10 Feb 2018, 15:08

Strakker en scherper, Virtuoso minder strak en "smoother".
Ultimate II even strak en smoother,
Dat smoothe zit in de griphelften, die dikke abachi strips,
Vergeleken met bijv een met schuim gevulde holle grip voor demping van trilingen is dat tien keer effectiever,
De alser frames van mepper hebben dat minder maar ontwikkelen die demping en dus dat smoothe gevoel in de loop der tijd meer door er gewoon mee te spelen.
Het zijn vooral in begin wat meer raspaardjes die nog geen zadel gevoeld hebben.
Die moeten het tafeltennissen nog wat geleerd worden maar zijn dan top.
De standaard osp frames zijn wat meer plug in and play.
Alles lijkt vanzelf te gaan terwijl dat met de alser frames zich meer moet ontwikkelen,
Dan kunnen die frames jaren mee maar blijft anders. Je moet je aanpassen en zelf meer gevarieerd spelen ipv plug in and play.
Spelers die wat gevarieerder spelen, meer op intuitie dan op spelconcept voelen zich daar goed bij . spelers als saive, diens broer etc, Het wat grilliger type speler.
Mijn favoriete type speler. Het niet te smoothe type speler dus.
Kijkend naar de mogelijkheden die zich voordoen, niet (meer) belast met taktische concepten wel rijk aan ideen maar altijd intuitief spelend.
Dan werkt een smooth type frame irritant, Het is smooth voor een bepaald spelconcept, bepaalde spelstijl, systeem, concept etc.
Zoek je een frame wat bij een concept past dan kun je bij Osp terecht en op de website een passend frame uitzoeken. Ultimate II lijkt mij dan vooralsnog het best passend of V King, Virtuoso plus, Ultimate. Martin en Musko vallen al af voor je (net als voor mij) omdat het voor hoog niveau gespecialseerde frames zijn zoals Osp ook aangeeft en niet om niks).

Ben je meer het tupe speler van ""fuck de concept, screw the system ik wil gewoon ping pongen" dan ben je met zo,n alser frame wellicht beter af.
Versatility variatie en grilligheid rules dan. en coaching negeer je meer dan dat je luistert behalve als iemand wat zinvols zegt wat vrij zeldzaam is.

De scherpte van zo,n , frame is dan nodig om je gedachten en ingevingen te kunnen volgen maar het dwingt ook om zo te spelen en niet te verwachten dat het frame past bij een of andere spelstijl. Het is een volstrekt stijlloos frame wat past bij een Mepper die maar wat aanrommelt.
Ik chargeer wat maar dit raakt denk ik wel de kern.
De meeste fabrikanten hypen ook een spelsyteem met hun marketing.
Spelen er op in. Dan krijg je een idee van allerlei type spelers en spelstijlen en dan ben je zo,n speler of meer zo etc
Zo,n alser frame is zo veelzijdig dat het zich daar wat aan onttrekt.
Het is wat je er zelf van maakt.
Rubberkeus customomize je het mee maar het wordt nooit het beste frame voor een of ander spelconcept. Het kan wel een "eigen aanvoelend frame" worden maar daar begnit het niet mee. Het moet eerst aan het zadel wennen, je moet ermee trainen, spelen, leren etc.
In zekere zin dus tegenover gestelde aan customized omdat het niet echt beantwoord aan een stereotype spelconcept Het laat zich met rubberkeus wel watcustomizen en is dan ook veelzijdig maar wordt nooit een stereotype frame. Past dus best bij wat veelzijdige meer taktische spelers. Versatile, intuitief. Het werkt het best als je daar de rubbers ook wat op uit zoekt.
Niet teveel proberen het te customizen.
Dat moet je liggen en of aanspreken.
Laatst gewijzigd door mank op 10 Feb 2018, 15:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 10 Feb 2018, 15:23

Vind het een erg interessant frame, de Virtuoso Alser! Moet er alleen even geld voor vrij zien te maken, aangezien ik mijn Apolonia (nog) niet wil gaan verkopen. Ben bang dat ik daar toch spijt van ga krijgen. Kan je in zo’n Virtuoso Alser beter kiezen voor harde, medium of zachte rubbers en welke dikte zou dan aan te raden zijn (FH 2.0 BH 1.8 of FH max en BH 2.0)?
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 10 Feb 2018, 15:45

Moet er alleen even geld voor vrij zien te maken, aangezien ik mijn Apolonia (nog) niet wil gaan verkopen.
Dit is wat ik bedoel. Hierdoor kun je zo'n Alser Virtuoso testen zonder er gelijk druk op te leggen en daar de tijd voor nemen.
Dan speel je er onbevangener mee, leer je er sowieso van en verkopen van een van beide frames kan altijd nog. Waarom zou je al je geld op één paard zetten ?
Dan leg je ook alle druk op dat ene paard
en moet dat arme beest zich voor jou over de kop lopen. .
Hiermee geef je jezelf de tijd en ontstaat er rust,
Dan kan ik ook in alle rust je zo; n test aanraden want ligt er op mij ook geen druk.
Stel je zou je appollonia waar je best tevreden mee was en bent afgaand op mijn advies omruilen voor die Virtuoso Alser en het wordt qua resultaat een fiasco,.
Wie is dan de lul ? Degene die jou die Alser adviseerde omdat je daardoor de Apollonia verkocht. Dat adviseer ik alleen niet en ben je niet van plan dus kan ik je die alser ook aanraden zonder er wakker van te hoeven liggen.
Die Apollonia ken je nu wat en dat kennen verleer je niet meer,
Dat zomaar inruilen voor iets onbekends doe je ook wat je geleerd hebt weg en daarmee iets van jezelf. Dan krijg je later spijt maar dat is zwak want dan zijn de adviseurs en zogenaamde deskundigen die het adviseerden en waarje op afging in praktijk degenen aan wie het ligt. Mooi makkelijk is dat dan en ik pas voor die rol.
De quote geef je dus mee aan dat je mij of wie ook niet in die positie brengt.
Screw deskundigheid zeg maar :'( .
Een frame waar je al een tijd mee speelt vervangen en dan mij vragen of anderen wat de beste vervanging is dat werkt echt niet. Dat legt de druk bij de adviseurs en dat is niet reel en niet billijk. Dan durft ook niemand meer wat te adviseren op den duur want als het niet goed uitpakt krijgt de adviseur de schuld ipv wat medeplichtigheid aan wat geldverspilling.
Zoveel hoeft dat niet te zijn want zo;;n alser frame blijft een goed frame ook als het niet bevalt en is altijd wel weer te verkppen. Dan kost het twee tientjes en heb je voor twee tientjes een en ander geleerd en ervaring opgedaan. Is dat dan niet één a twee tientjes waard ?
Laatst gewijzigd door mank op 10 Feb 2018, 16:23, 4 keer totaal gewijzigd.

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 10 Feb 2018, 16:01

Heb nog een gebruikte Tenergy 05 2.1 zwart liggen, die zou ik wellicht eerst eens kunnen proberen (waarschijnlijk op de FH). Moet ik alleen nog een tweede rubber erbij hebben voor op de BH. Dan zou ik de Virtuoso kunnen proberen voordat ik nieuwe rubbers aan hoef te schaffen...
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 10 Feb 2018, 16:08

Heb nog een gebruikte Tenergy 05 2.1 zwart liggen, die zou ik wellicht eerst eens kunnen proberen (waarschijnlijk op de FH). Moet ik alleen nog een tweede rubber erbij hebben voor op de BH. Dan zou ik de Virtuoso kunnen proberen voordat ik nieuwe rubbers aan hoef te schaffen...
Verder alleen nog een TSP Curl 2 met héle dunne onderlaag. Dat lijkt me geen ideale combi, aangezien lange noppen me 2 seizoenen geleden niet héél goed is bevallen...
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mank
Platinum Member
Platinum Member
Berichten: 1390
Lid geworden op: 23 Apr 2011, 15:47

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mank » 10 Feb 2018, 16:43

Als je met de t05 last krijgt met te ver doorschietende ballen past een snellere variant meestal wel. Het te ver schieten is overschieten door te hoge balfsprong hoek tov het frameblad,
Daardoor kun je de afspronghoek tov de tafel niet laag (horizontaal) genoeg krijgen en vanuit tweede positie gaat de bal dan te ver door die hoogte, Dan zul je (vaker) later moeten timen en kom
je vaker in derde positie (gedwongen om de bal uberhaupt op tafel te houden),
De frame rubber combinatie is daar dan debet aan,
T50 en 64 is de afspronghoek tov de tafel makkelijker vlak te houden dus lager over het net zonder te veel boven op de bal te hoeven zitten met het raakpunt op de bal, De batstand kun je dus wat opener houden of meer verticaal en dan wordt alles makkelijker ondanks het snellere rubber. Op backspin of zelf kappen werkt het net zo. Ook dan met je met t05 wat meer onder de bal komen ipv achterop (of voorkant vanuit eigen gezichtspunt).
De hele batkarakterstiek is dus vlakker met t64 of t25 (en t80 ook) dan met t05.
Met composiet frame net zo en zo,n Virtuoso minder, Met t05 kan dat dus niet vlak genoeg zijn voor je maar dat kun je zelf ervaren. Spelers interpreteren de overschietende ballen dan vaak als een gevolg van te veel snelheid ipv - ivoor die situaties en timing - een te hoge balafspronghoek.
Zachtere of dunnere spons speelt over het algemeen ook vlakker en eenvoudiger op de meeste houten frames. Een toplaag die al wat vlakker speelt maakt dus ook een dikkere spons mogelijk of harder en dan is zo,n alser frame ook snel en offensief genoeg voor de meeste spelers. Dikkere en of hardere spons komt de spin ook meteen ten goede

Timo B.
Gold Member
Gold Member
Berichten: 885
Lid geworden op: 28 Mar 2011, 22:58

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor Timo B. » 10 Feb 2018, 19:04

Die is duidelijk anders,vandaar mijn aanbod. Door de custom alser grip speelt hij een stuk strakker dan een standaard V.
Ik hoop dat we het eens kunnen worden over de prijs ;)

Het frame lijkt me wel wat en na alle goede adviezen ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar hoe dit frame zou spelen. Wellicht zou het eerst nog een optie kunnen zijn om de Tenergy 05 die ik nog heb liggen (is een 2.1 zwart) op de FH te plakken en mijn huidige FH rubber (een rode Rozena 2.1) op de BH te plakken en dat dan eens te proberen. Kan ik daarna rustig kijken naar andere rubbers, maar in ieder geval wel een idee krijgen naar hoe dit frame speelt.
OSP VIRTUOSO ‘MEPPER’ (Y)
DHS NEO SKYLINE 3 TG 2.1
TIBHAR AURUS SOFT 1.9

mepper59
Silver Member
Silver Member
Berichten: 506
Lid geworden op: 02 Jul 2011, 13:03

Re: Gezocht OSP frame (hr) voor schappelijke prijs

Berichtdoor mepper59 » 10 Feb 2018, 20:27

Ik vond zelf de rozena 2.1 op de BH lekkerder dan de 1.9. Heb ook de 05 op FH gespeeld, 1.9 en 2.1, en voor mijn spel (redelijk dicht bij de tafel)kwam de 1.9 beter uit. Jij wil iets meer 2e lijn spinnen, dan zou ik 2.1 05 nemen op FH.
Dat is wel iets zwaar maar de balans is nog steeds redelijk neutraal door de relatief zware /stijvige grip.
je hebt een PM over de prijs.